Back to All Events

Sitta lugnt med ordentliga skor - möt Maria Seisenbacher!

  • Söderbokhandeln Hansson & Bruce 37 Götgatan Stockholm, Stockholms län, 116 21 Sweden (map)

Varmt välkommen till ett samtal med den hyllade österrikiske poeten Maria Seisenbacher! Tisdag 19/3 kl. 19 har vi äran att välkomna henne och hennes översättare Daniel Gustafsson och Cecilia Hansson.

I den österrikiska poeten Maria Seisenbachers diktsamling Sitta lugnt med ordentliga skor skildras språket som plötsligt och oförutsägbart. En mor som drabbats av Alzheimers står i centrum för det sönderhackade språkflöde som samlingen utgör. Dikterna försöker uttrycka det som är omöjligt att berätta om: exi­stentiella känslor och avgörande livshändelser som ligger utanför språket. Seisenbachers landskap ligger mellan orden – i ett slags språkets mellannivå, bortom det fattbara.

Välkomna önskar vi och bokförlaget Ellerströms!