Back to All Events

Det amerikanska kriget - om Krigets sorger och Roman utan namn

  • Söderbokhandeln Hansson & Bruce (map)

Bokförlaget Tranan återutger nu Bo Ninhs moderna klassiker "Krigets sorger". Boken har lästs världen över som den stora vietnamesiska skildringen av Vietnamkriget. Det är en uppgörelse med krigets helvete och en gripande kärlekshistoria, men framför allt är det en intensiv och djupt solidarisk skildring av oss människor och våra drömmar.

I samband med det bjuder Söderbokhandeln och bokförlaget Tranan in till en kväll om det amerikanska kriget - eller Vietnamkriget som vi oftare kallar det i väst.

Nyligen gav förlaget också ut "Roman utan namn" av Duong Thu Huong, som fått strålande kritik. Huong är en av Vietnams mest lästa och älskade författare, trots att hennes böcker är förbjudna i hemlandet och att hon själv lever i exil. Hon deltog själv i kriget under sju års tid i en brigad där endast tre av fyrtio soldater överlevde. Hon debuterade 1985 och fick snabbt en stor publik i hemlandet, men mötte också motstånd för sitt oförställda sätt att skildra kriget och de i Vietnam så glorifierade soldaterna. Med den hyllade krigsskildringen "Roman utan namn" presenteras hon här för första gången för svenska läsare.

Författaren och kritikern Kristoffer Leandoer och författaren Mats Kempe samtalar om böckerna, som förstås kommer att finnas till försäljning till extra bra priser.

Varmt välkomna!